Hur ska det gå?

Jaaa....hur ska det gå egentligen? :)
http://www.youtube.com/watch?v=swPY8P1VGzM

HUR nördig är du? =O

Test: Hur nördig är du?

1. Hänger du dig passionerat - kanske till och med fanatiskt - åt ett ämne?

2. Tackar du ofta nej till sociala aktiviteter för att kunna ägna dig åt det?

3. Kompromissar du med mat, sömn och träning till förmån för ditt intresse?

4. Lägger du överdrivet mycket pengar på det?


Om du svarar ja på tre frågor eller fler bor det med stor sannolikhet en nörd i dig!



Jaa, jag ligger nog i farozonen iaf ;P


Shopaholic?

Nu har jag varit och hämtat mina nya tapeter, ska måla lite ikväll om jag hinner, dagarna går så fort så jag hinner inte med allt jag vill göra. Bilder kommer sen på rummet när det är färdigt :)
Har ju ett varv kvar i taket, men nu har jag jour ikväll  och så blir det att jobba någon timme, sen fortsätta jouren och sen ev. måla. jag borde verkligen göra det......

Igår var vi, jag, Madde, Sara, Eva-Marie, Per och Sofia och såg en SHopoholics bekännelser.
Jag tog mig faktiskt tid att käka lunch på stan med Sara och Madde, och förvånande nog så for jag även på bio.
Helt otroligt kan tyckas? ;) Jag vet att jag inte alltid är den som har den mesta tiden att umgås utanför stallet, jag blir ibland lite insnöad i den världen, så det är så skönt att få komma bort och se lite annat och UMGÅS med sina vänner! :)

Jag är ingen bra kompis....utanför stallet iaf....jag skäms faktiskt. Jag är skitdålig på att ringa till folk och prata i telefonen, det går ju inte att göra något samtidigt då ju ;)
Så, nu har jag erkänt det för mig själv och er andra, så nu ska jag faktiskt gå och ringa till Elin för det är nog tre veckor sedan som jag sa att jag skulle ringa upp henne =O

Ha det gott!
/Bella, de e ja de!

inte lika deppigt idag iaf... Fia har fått ringskor

Idag har Fia fått på sig ringskor som Anne, veterinären i Finland ville att hon skulle ha. Skönt att få det fixat iaf.
Benka sog på Regalo skorna också så nu kan han snart få gå ut i hage som vanligt, men han har faktiskt relativt lugn inne, han står  och sover och äter mest hela dagarna.
Benka kikade också på Fias sår och sa att jag hade FRUKTANSVÄRT med tur!!! När hon gjorde illa sig så hade hela senan lika gärna kunnat ryka på det där, eltråd är starkare än man tror ibland och jag hade enormt med tur i oturen!
PUH. Känns tur det iallafall, men ändå väldigt onödigt....jaaa ni förstår säkert...
Henrick ska ev. komma tillbaka till Luleå om någon vecka så då kanske jagåker och ultraljudar det ifall att svullnaden inte har gått ner.

Har nu målat grundfärgen på taket i sovrummet och ett varv med slutstrykningsfärgen, nu väntar bara ett till slutstrykningsvarv så är taket klart sen iaf =)
Hon ringde ju som sagt från Ångsågen och sa att den Turkosa tapeten inte var tillgänglig just nu så jag har lånat hem och kikat igenom några tapet kataloger och hittat en fin som jag gillar....så nu kan jag inte skriva mer för jag måste åka in till stan och beställa den här tapeten. :)

Ha det så bra! :)

Depp depp depp!!!

HAr haft stalljour ikväll och fick hjälp av Nicke med att ta in hästarna vilket var väldigt skönt en sån här dag, fredag! nä'r man bara vill hem och äta och sen se lets dance typ ;)
Jouren gick smidigt och Fia hann jag tömköra en stund innan hästarna kom in, skrittar med henne än så länge bara, men hon var så pigg så hon fick trampa lite också, kommer nog gå väldigt lätt för henne med piaffen också då hon har väldigt lätt för samling och tycker att alla samlande rörelser är väldigt kul :)

Iaf så började jag fundera ikväll.....Alltså...hon gjorde ju illa sig i hagen för snart tre veckor sedan, och skar upp 7-8cm i karleden vänster fram och fick ett sår i karleden på insidan också vänster fram. Tycker dock inte att svullnaden går ner som den ska!! :( Usch jag är så less på att det aldrig bara kan funka allting. TÄNK OM...något är förstört nu på grund av att denna haggranne kom, hade inte den hästen flyttat dit så hade hon ju aldrig gjort illa sig, Fia har trots allt aldrig gjort illa sig i hagen sen jag köpte henne och första veckan med ny haggranne blev det 3gånger =O
Jajajajaja, hoppas hoppas att det tar sig... :(
Men jag känner mig faktiskt jävligt deppig just nu, tänk om min tävlingshäst är förstörd bara på grund av detta?
Det är sååå mycket pengar åt skogen i så fall.................
Det har liksom blivit en svullnad som aldrig går ner och typ ett "överben" på det också.
usch usch usch, nu får jag sluta tänka sådär! :(

Rastlösa hästar går min häst på nerverna.....och mig också för den delen. Har sett på Fia nu att hon inte alls är glad åt sina boxgrannar, eller haggrannar. Hon som hade det så mysigt med Lotus på dagarna, och Tifony var helt kär i henne när de stod och solade.
Sen i boxen så är ju den lilla röda som hon är, men Fia gillade henne bättre än en liten gul som skrapar i backen.
Fia är som en Mamma och Fröken som vill ha det tyst och lugnt i stallet, hela tiden :)

Stalljour imorgon bitti, bäst att gå å sova! :)
natti!!!

Mitt nya sovrum, del 1 och Sur-fan!!

Jaa! I söndags började jag riva ut tapeterna i mitt nya sovrum. Det har varit en gammal sliten väv som var så mode där ett tag på 90talet, men nu känns det såå tråkigt. Jag var sen in en sväng på Ångssågen igår och valde en väldigt cool tapet :)
Vita väggar och en fondvägg som är turkos med lite indiskt mönster, en riktigt fräsch tapet som jag blev glad av. Tyvärr har jag ingen bild på den, men den var riktigt fin iaf :)

Idag har jag målat taket, hade en timme över så jag gjorde färdigt grundfärgen så nu är det klart iaf. Hoppas att jag hinner måla ett varv med slutstrykningsfärgen imorgon och kanske andra varvet på lördag eller söndag. Nicke fyller år idag så vi har haft en lite sen födelsedagsmiddag till han.
Såå, idag då alltså, när jag stod och målade taket ringer hon från Ångsågen och säger att de den tapeten som jag har beställt inte finns hos leverantören så den kan inte komma förrän v.14 eller v.15 och det är ju vid påsk och rummet måste vara klart innan påsk eftersom att alla syskon med respektive kommer hem då :) Imorgon ska jag försöka åka och kika på några andra tapeter och se om jag kan hitta nånting nytt som jag gillar :)

Sen så måste jag verkligen komma ihåg att åka förbi till Irene och hämta mina papper där, kom ihåg det bella, glöm inte glöm inte, GLÖM INTE det två veckor till!!!

Idag så fick ju Regalo åka till Finland för att handla på Alko, eller så inte! ;)
Nejmen, kastrering var det ju. Men lilleplutt gick det inte så bra för!!! :(
Själva kastreringen gick fint....Men när han skulle resa sig upp så är det ju så att när hästarna är sövda så har de ofta tungan utanför munnen och sen när de ska ställa sig upp så biter de ihop käken och VIPS kommer det en tung ivägen! :(
Så idag är Reg sydd i tungan! =O Så det kommer att bli boxvila osv för lille vännen. Stackarn!! :(

På Fia fronten är  det som det är, sadelbråk fortfarande med mitt Sadelmärkes personal där alla säger olika. Ett av deras ombud som själv är sadelmakare säger att det där SJÄLVKLART är ett Garantijobb, som min sadelmakare då också säger.
Medan surfaan som jag pratade med sa till mig att det inte alls är det.
Sen pratade Li med han idag igen på E.m. och då säger han att han har sagt till mig att han ska hjälpa mig med att fixa det där och att de bjuder på jobbet, medan han i själva verket sa vi kunde ju skicka ner sadeln "men jobbet kostar ju 1000kr och så blir det ju en 500ing extra för frakt"....
Hmmm....Sen sa han OCKSÅ till Li att min sadel var äldre än 5år så då gäller ju ingen garanti! Hur kan han säga det då jag inte sa mitt reg. nummer till han? Jag sa bara att min sadel var 2år gamal och att det ska finnas 3års garanti kvar på den....
Medan Caroline, ombudet från Jensen, som har sålt sadeln säger att det finns garanti kvar på den....

Det här är riktigt skumt alltså...................

SEN. sa ju sur-fan också till Li att SJÄLVKLART så gäller ju garantin även om du säljer sadeln vidare, bara de har sparat kvittot. Vad fan menar han egentligen? jag fattar ingenting? Är han schizzofren eller vad? Han verkar ju inte kunna hålla fast vid något han säger.....
Imorgon ska jag...
1. Ringa Caroline och få det exakta uttagsdatumet för sadeln för att se hur mkt garanti det finns kvar.
2. Ringa upp Sur-Fan och höra med han hur han egentligen menar med allt det här och VAD det är som gäller?
Imorgon kanske han har kommit på att det är livstidsgaranti på bommen och det ingår alla omstoppningar och att de betalar all frakt. hahah, man kan ju alltid hoppas! ;)

Slut för idag, tack för idag, Natti Natti!

Tummen Upp!!!

Åååh! :)
Idag om ni läser i PT så hittar ni en Tummen Upp till mig ;)
Det står typ "Tummen upp till Bella, du är en pärla"
Åååhåå, jag blev nästan lite rörd :) Sååå söta de är!
Love Love Love!!! :)

Jaaa, Kungen vet hur en tummen upp ser ut ;P

Projekt sovrum klart+bilder.

Minnet är bra man kort brukar man ju säga. Och jag har helt glömt bort att lägga in lite bilder från sovrummet när det blev klart. Så här kommer några....

 
De nya garderoberna, Birkeland heter Modellen.


  
Tapeten ;)




Ett av de två sängborden som jag målade om, tidigare var de i furu. Asfula, blev vita och fick nya knoppar också. tycker att de blev riktigt bra faktiskt :)



Den här byrån är så ful just nu, men den har gått i arv så den måste behållas, har funderat på att antingen betsa den så att den blir lite ljusare/vitare eller ev. mörkbrun. ska fundera vidare ett tag till :)


Utmanad.

4 Favoritprogram

House, Bygglov, Melodifestivalen ;) och såklart det bästa av allt......Våra bästa år! ;) haha

4 Saker jag gjorde igår.

Blev kallad för Rambo ;)  Tvättade Fias konstiga sår under magen   Åt en massa Gooo fika med Gooo folk ;)   Var ute i skogen med Jordan.


4 Saker jag ser fram emot

Rhodos resan i september, brölloppet på midsommardagen, att få tillbaka min sadel igen och att då fåsätta igång Fia igen....och så blir det så skönt att Regalo snart blir valack. För hans egen skull :) 

4
Favoritrestauranger

Tre Indier, Agaton Sax, Forsen och restaurangen i Klingsta som jag har glömt namnet på =P


4 Saker på önskelistan

En gård, en frisk häst, massor med pengar och en ficklampa.


Längtar till den 20:e september...

Ja, för den 20:e september åker vi alla till Rhodos för att sola, bada och bara ha det underbart med varandra. Mamma och Pappa har bjudit med oss alla barn med respektive så det kommer bli grymt kul att alla blir samlade och får njuta av lite sol. Det här är nog första gången som jag kan känna att jag ser fram emot hösten ;)
Några fina bilder från hotellet....

Vi har bokat All Inclusive, då vi är 10personer som åker så underlättar det väldigt mkt att slippa behöva tänka på mat, mat, mat hela tiden, det ska handlas frukost, fixas lunch och middag så man hinner knappt göra något annat, då blir det inte semester utan bara stress och press som vanligt. Vi lär ju trots det ändå åka iväg och äta på nån fin restaurang någon kväll...men jag undrar bara....vad ska jag göra när syskonen far på sina parmiddagar? ;)
Antingen får jag ligga kvar i soffan och tjura och trycka i mig nån äcklig grekisk choklad, eller leka med Lillan, eller gå på en restaurang och ragga upp första bästa grek, eller kanske dra in på någon pub och dansa på borden tills det att jag ramlar och bryter något ben.... Nääääe, det löser sig nog =P

nu ska jag gå å äta pannkakor, ni vet sånna där små runda som norrlänningar kalla för plättar....men det heter pannkakor ;)
sen blir stallet och tömkörning av Fialotta.

kraaaam

ett försök till sammanfattning av den senaste tiden...

Jag ska nu göra en liten sammanfattning, eller försöka iallafall, av vad som har hänt den senaste tiden.

Fredagen den 27:e februari var Kiropraktorn hos Fia och fixade till bäckenet och höger bogen.
Han var ju som en lustig liten typ den där kiropraktorn men såhär i efterhand så tror jag faktiskt att han gjorde något bra trots allt. och jag hoppas även det :)
Hade även kontakt med försäkringsbolaget som tyckte att jag skulle ta henne till en klinik för att röntga och kolla upp henne där. Jag bokade en tid.

Tisdagen den 3 Mars bar det av till Finland. En lång resa dit men väl värt verenda minut. Anne kollade henne, hon var varken halt på rakt spår i skritt eller trav vid böjprov. Markerade lite lite höger bak men ingen hälta, hon var dock stel i båda bak.
Röntgade knälederna där små små små pålagringar hittades, hon blev sprutad där som "hjälp på traven", hon hade klarat sig utan det också men ska sättas igång enl ett träningsschema. Pålagringar är något som finns på i princip alla vuxna hästar så det är inget att oroa sig för. Hon sa att vi hade kunnat vänta lite med det men det är bara onödigt att jag ska sätta mig och köra 60mil till om en vecka igen. Tackar dock Ume-släp för deras fantastiska transporter, de är helt underbara och Fia stod väldigt bra hela vägen! :)

Onsdagen den 4 Mars skulle ju min häst sättas igång och det var jag ju så glad över....men glädjen varade inte länge då hon fått en ny haggranne och Fia har alltid varit rätt beroende av snälla haggrannar, de ska vara tysta och lugna, annars blir hon irriterad. Nu har det kommit en haggranne som har bra mkt mer energi över för annat och hon har väl blivit sur så hon hade fastnat i tråden och skärt upp en 7-8cm lång reva i karleden vänster fram. fuck! Blir så less så less så less!!!!

Idag, onsdagen den 11 Mars.
Satt upp på Fia igår för första gången på snart en månad, hon var lite kinkig och är sur över något. Bad Eva kolla lite på henne och hon trodde att det var för att hon nu är lite bekväm och tycker att det har varit rätt skönt att bara få äta =P
Ju längre tid jag skrittade desto bättre blev det, s det är väl bara att bita ihop då kanske. =O
Idag har sadelmakaren varit ute och hämtat min sadel, all stoppning behöver bytas ut och rakriktas och sen får vi se om det behöver göras några justeringar. Kändes som att vi fick en bra kommunikation med varandra idag så det kan nog bli bra den här gången :)

Fortsättning följer.........
Nu ska jag fortsätta kika lite på efterlyst, har kikat upp lite då och då från min laptop och kan bara konstatera att det finns på tok för mycket våld i det här samhället.
Det som gör mig mest upprörd just nu är kvinnomisshandlare.....jag blir så förbannad över alla utredningar och anmälningar som läggs ner. vad ska man göra? Starta en egen Tjejjour kanske?


Älskar denna Poker Face! :)

Helt underbar och duktig tjej och här visar hon hur musikalisk hon är!
Hon är GRYM! :)
Love it! =)
http://www.youtube.com/watch?v=nwdXnlvUe3I


Imorgon bär det av till Finland.

Jaa, som rubriken lyder "Imorgon bär det av till Finland".
Åker dit med Fia till kliniken för att kolla upp henne ordentligt, nu vill jag veta vad det är och om det behövs röntgas eller kollas upp något så vill jag kunna göra det direkt. Jag är less på att hålla på å vänta och v'änta. Jag vill träna, träna träna istället!!! =)
Jag har knappt hunnit skriva så mycket i bloggen den senaste tiden, det har varit så mkt annat att göra så jag har inte hunnit helt enkelt. Återkommer imorgon kväll med en rapport om hur det gick i Finland.
Jag och Pappa åker och Ida följer också med, som tur är! :) Är alltid skönt att ha med sig någon som kan lite häst också för pappa blir lite lättstressad om nått går fel ;)

Annars kan jag bara säga att Tifony går så himla bra nu, det är en underbar häst och för varje dag som går så ser man framstegen hon gör :)
Regalo fick prova en ny sadel igår och var så OTROLIGT fin då, helt galet fin alltså!! :) (ojj, så fjortis det där lät ;))
Så det känns bra, men samtidigt väldigt väldigt tråkigt med tanke på att han har en utprovad sadel för 30papp som ska vara byggd efter han, men den ligger inte som den ska TYVÄRR:
Suck det här med sadlar alltså :(
Jag måste fixa upp Fias sadel också så småningom , det behövs justeras stoppning lite här och där men det blir nog bra till slut. Hoppas jag!! :)

Hare gött! =)


låttips ;)
Kings of leon-sex is on fire
http://www.youtube.com/watch?v=HHhhcKxflMY

En kul bildgrej för dig som är lite rastlös :)

En kul grej.....
Såhär blev mitt bidrag :)


Regler/Rules:

1 - Go to "wikipedia." Hit "random"
or click http://en.wikipedia.org/wiki/Special:Random
The first random wikipedia article you get is the name of your band.

2 - Go to "Random quotations"
or click http://www.quotationspage.com/random.php3
The last four or five words of the very last quote of the page is the title of your first album.

3 - Go to flickr and click on "explore the last seven days"
or click http://www.flickr.com/explore/interesting/7days
Third picture, no matter what it is, will be your album cover.

4 - Use photoshop or similar to put it all together. Preferably in a square format layout, like a nice old-timey vinyl album cover.

5 - Post it to your friends end tell them do the same thing.

Vasaloppet 2009

Så nu är det bara några minuter kvar innan Pappa kommer i Mål på Vasaloppet 2009! Pappa är så duktig, det är 3:e året i rad som han åker :)

Anton gick i mål på 5.00.05. En grymt bra tid! Han är grym!!! :)

Ska försöka uppdatera och skriva en "Fia rapport" ikväll om jag kan, dels på grund av att det är bra att ha det sparat här i bloggen och då kunna kika tillbaka men även för att jag har hört att det är vissa som undrar där ute.:)

Veronica: Haha, det gick bra med läkarna! Det blev ännu roligare den här gången faktiskt. hahaha. Jag berättar om du kommer till stallet ;)

RSS 2.0